Henkilökunta esittelyssä: Personal Trainer ja Fysioterapeutti Niko Asikanius - Suomen Fysiovalmentajat

Henkilökunta esittelyssä: Personal Trainer ja Fysioterapeutti Niko Asikanius

Niko Asikanius

Fysioterapeutti (AMK)

Personal Trainer

Erikoisosaaminen:

– Voimaharjoittelu, kehon muokkaus, kiinteytys.
– Jalkapalloilijan fysiikkaharjoittelu sekä vammojen ennaltaehkäisy.
– Tuki- ja liikuntaelimistön ongelmat. Erikoistumisopinnot selkäkivun hoitoon.
– Suoravastaanotto koulutus (fysioterapeuttisen diagnoosin tekeminen sekä ongelman asianmukainen hoito).  Akupunktio ja kinesioteippaus

 

 

 

 

 

-Akupunktio sekä kinesioteippaus

 

Moi!

Olen fysioterapeutti ja personal trainer Niko Asikanius.

Olen lähtöisin Järvenpäästä, josta lähdin fysioterapeutin opintoihin Turkuun. Valmistuin fysioterapeutiksi vuonna 2010. Olen toiminut fysioterapeuttina julkisella puolella Helsingissä valmistumisestani asti ja hoitanut erityisesti kroonisesta kivusta kärsiviä asiakkaita.

 

 Fysioterapeutti ei ole ikinä valmis

Olen osallistunut valmistumiseni jälkeen säännöllisesti erilaisiin fysioterapia-alan koulutuksiin. Työnkuvani vuoksi koulutukset ovat suuntautuneet erityisesti tuki- ja liikuntaelimistön ongelmien ratkaisemiseen. Olen myös käynyt akupunktiokoulutuksen kivunhoitoon.

Viimeisin käymäni koulutus käsitteli fysioterapeutin suoravastaanottoa: fysioterapeuttisen diagnoosin tekemistä ja oireen asianmukaista hoitoa. Suoravastaanottoa hyödynnetään esimerkiksi Helsingin terveysasemilla, joissa osa tuki- ja liikuntaelimistön ongelmista kärsivistä asiakkaista ohjataan suoraan fysioterapeutille eikä lääkärille kuten aikaisemmin on toimittu.

 

Liikunta ja urheilu ovat aina ollut suuri osa elämääni.

Tämä on myös ehkä suurin syy, miksi olen valinnut alakseni fysioterapian. Harrastin nuorena poikana painia noin 10 vuoden ajan kilpatasolla – paini antoi hyvät liikunnalliset valmiudet ja ymmärrystä kehonhallinnan tärkeydestä. Uskon, että tämä on auttanut minua myös fysioterapia-alalla. Painivuosien jälkeen olen harrastanut jalkapalloa, skeittausta ja kuntosaliharjoittelua. Kuntosaliharjoittelu on kulkenut painiharrastuksesta asti taustalla ja viime vuosina noussut yhä tärkeämmäksi minulle.

 

Kohti uusia haasteita, yhdessä!

Vuoden 2016 lopulla minulle tarjoutui mahdollisuus liittyä Suomen Fysiovalmentajien tiimiin. Fysiovalmentajissa pääsen hyödyntämään aiempaa osaamistani samalla uutta oppien.

 

Mielestäni fysioterapeutin päätehtävä on tehdä itsensä tarpeettomaksi, eli tarjota asiakkaille eväitä terveelliseen ja kivuttomaan elämään. Tämä vaati töitä sekä fysioterapeutilta että asiakkaalta, mutta yhdessä pystymme siihen!

Suosittelen ottamaan yhteyttä, jos epäröit kuntosaliharjoittelun aloittamista tuki- ja liikuntaelinvaivojesi takia. Minun kanssani harjoittelu on turvallisen tehokasta!

Tervetuloa fysioterapiaan tai fysiovalmennukseen!

 

Varaa aika Nikolle tai tutustu muuhun henkilökuntaamme täällä. Valmennuksista voit tiedustella lisää myös sähköpostitse info@fysiovalmentajat.com.

One thought on “Henkilökunta esittelyssä: Personal Trainer ja Fysioterapeutti Niko Asikanius

Comments are closed.