Personal Training Espoossa - Fysioterapeutti + henkilökohtainen valmentaja - Suomen Fysiovalmentajat

Personal Training Espoossa – Fysioterapeutti + henkilökohtainen valmentaja

Marikan tarinacollagenokiaimagesdk_10fa641e-88ef-4564-b774-b8b907aac544

Marika on 28 – vuotias kahden pienen lapsen kotiäiti. Nuorempi lapsista syntyi keväällä 2016. Marikalla alkoi raskauden loppuvaiheessa, oikean puolen lonkan ajoittaiset kiputilat, mitkä ovat jatkuneet tämän jälkeenkin. Hän otti yhteyttä Suomen Fysiovalmentajiin toukokuussa, mistä alkoi meidän yhteinen taival.

Aloitimme kuntoutuksen fysioterapeuttisella tutkimiselle sekä testaamisella.

Näiden pohjalta todettiin, että pehmytkudosrakenteissa on liikehäiriö. Liikehäiriössä yhdessä tai useammassa liikesuunnassa on liikerajoitus. Liikehäiriö oli aiheuttanut ongelmia lihasten rekrytoitumiseen. Keskivartalon sekä pakaran lihakset eivät syttyneet oikeassa järjestyksessä.

Tutkimista ja testaamista seurasi manuaalinen terapia eli ”käsittely”. Teimme faskiamanipulaation lonkan alueelle, minkä jälkeen lonkan kivut lievenivät sekä lihasten rekrytoituminen parani. Liikkuvuuden parannuttua pääsimme terapeuttisen harjoittelun pariin. Alkuun liikkeet olivat matalalla kuormitustasolla tehtäviä harjoitteita, joiden tavoitteena oli hallinnan sekä liikekontrollin parantaminen.

Kesäkuussa Marika totesi, että hän haluaisi laihtua noin 10 kiloa ja päästä  samalla raskausajan kiloista lopullisesti eroon. Ennen lapsia Marika harrasti liikuntaa hyvinkin aktiivisesti. Juoksu on ollut aina lähellä sydäntä ja puolikkaan maratoninkin hän on menestyksekkäästi suorittanut. Pienten lasten kanssa arjen pyörittäminen on ajoittain raskasta ja erityisesti unen laatu sekä määrä ovat olleet heikkoja. Tämä on johtanut energiavajeeseen, mitä on paikkailtu ”herkuilla”. Erityisesti suklaata oli välillä ”pakko” saada. Univajeen takia, liikunnan aloittaminen tuntui koko ajan vaikeammalta ja vaikeammalta.

Fysioterapiasta – fysiovalmennukseen!

Päädyimme yhdessä valitsemaan 6 kuukauden Fysiovalmennus paketin, mihin kuuluu 12 tapaamista henkilökohtaisen fysiovalmentajan kanssa.  21.6.2016 aloitimme valmennuksen Tanita –kehonkoostumusmittauksella. Tulokset kuvassa vasemmalla puolella. Tämän lisäksi mittasimme vyötärön-, ja käsivarren ympärykset.

Alkumittaukset 21.6.2016

Paino: 77,5 kg.

wp_20160925_16_50_43_pro

Kehon rasva%: 34,2% (hieman keskiarvoa korkeampi).

Viskeraalinen rasva: 5 (normaali 1-12)

Metabolinen ikä: 43 vuotta.

Rasvaton massa: 48,4 kg.

Vyötärönympärys: 86 cm

Olkavarren ympärys oik. 33 cm, vas. 33 cm.

Mittausten jälkeen Marikalla laadittiin yksilöllinen ruokavalio-, sekä harjoitusohjelma. Harjoitusohjelma piti laatia lantion ja lonkan toimintahäiriöitä ajatellen.  Harjoitusohjelma sisälsi voima-, sekä kestävyysharjoittelua. Ohjelmaa muokattiin aina tarpeen mukaan.

Nyt on kulunut 3 kuukautta valmennuksen aloittamisesta. Lonkka on lähes kivuton sekä vaatekoko on selkeästi pienentynyt. Väsymys tuottaa edelleenkin haasteita, etenkin viimeisen kuukauden ajan on ollut poikkeuksellisen usein katkonaisia öitä. Kaikesta huolimatta, Marika on pystynyt pitämään ruokavalion oikeilla raiteilla sekä harjoitusohjelmasta ei edelleenkään tingitä. Ajoittaiset herkuttelut eivät ole häirinneet ”isoa kuvaa”.

Mittaukset 3 kuukauden kohdalla (25.9.2016)

Paino: 70,7 kg

Kehon rasva%: 30,0 % (normaali)

Viskeraalinen rasva: 3

Metabolinen ikä: 32 vuotta

Rasvaton massa: 47,0 kg

Mittaukset osoittavat selkeän muutoksen. Painoa on tippunut kolmessa kuukaudessa 6,8 kg. Rasvaprosentti on puolestaan tippunut 4,2% ja sisäelinten ympärillä sijaitseva viskeraalinen rasva on pudonnut terveelle tasolle. Näin ollen Marikan metabolinen ikä on laskenut 11 vuotta! Marika on sitoutunut valmennukseen ihailtavalla tavalla ja hän on ansainnut kaikki meidän kehut. Loppujen lopuksi, muutos lähtee sinusta itsestäsi ja tämän Marika on upeasti oivaltanut. Me puolestaan tuemme sinua, matkalla kohti muutosta sekä annamme tähän tarvittavat työvälineet.

wp_20160924_10_54_48_proTarina jatkuu…

 

Fysiovalmennus yhdistää fysioterapian sekä henkilökohtaisen valmennuksen. 

Marikan lonkka vaati erikoisosaamista ja ensin hoidettiin kipua. Fysiovalmennukseen voi  tulla ilman kipuja / toimintahäiriöitä. Tällöin asetettuihin liikunnallisiin tavoitteisiin päästään nopeammin. Valmennus toimii parhaiten myös vammojen ennaltaehkäisemiseen. Kukapa meistä ei haluaisi urheilullisempaa habitusta ja samalla toimivaa kehoa. Jokainen tapaus on yksilöllinen ja jokaisella valmennettavalla on taustalla oma tarinansa. Meidän tavoitteena on löytää, juuri sinulle räätälöidyt ratkaisut sekä toimintamallit.