Huomioitavaa hyvinvoinnista - Suomen Fysiovalmentajat

Huomioitavaa hyvinvoinnista

 

On huolestuttavaa, mihin suuntaan käsitteen fyysinen hyvinvointi olemus on tänä päivänä muuttunut. On jo liian kauan näyttänyt siltä, että fyysinen ”hyvältä näyttää” yrittää kiilata todellisen fyysisen hyvinvoinnin edelle. Tarkoituksemme ei ole tuomita tai moittia, vaan haluamme herättää sinut pohtimaan todellisia motiiveja fyysisen harjoittelun taustalla.

Elämämme koostuu useista eri alueista, jotka vaikuttavat vointiimme, mielialaamme ja jaksamiseemme. Hetkellisempi onnistuminen työssä tuo jaksamista parisuhdekriisissä tai toisinpäin, mutta ei pitkällä aikajanalla. Myöskään pelkän ulkokuoren hyvinvoinnilla ei voi kompensoida todellista fyysistä hyvinvointia.

Tahdommekin haastaa sinut kääntämään katseen sisällesi; Miksi tahdot ulkoista muutosta, mihin sillä pyrit? Jos haluat sitä siksi, että tulisit onnellisemmaksi, haasta itseäsi lisää. Onnellisuuden tulisi olla läsnä kaiken aikaa, ja voit olla onnellinen, vaikket olisi tyytyväinen ihan kaikkeen itsessäsi. Jos haluat sitä siksi, että näyttäisit paremmalta, haasta itseäsi lisää. Miksi haluat näyttää paremmalta? Näyttääkö sisälläsi hyvältä, ja tuoko ulkoinen ”paremmistuminen sitä muutosta mitä oikeasti kaipaat? Jos haluat sitä siksi, koska kaikki muutkin tekevät niin ja uskot siksi sen vahvistavaan voimaan, niin haasta itseäsi jälleen. Mitä se kertoo sinusta? Se, että toimit mallin mukaan ja siten mitä enemmistö ihailee tällä hetkellä. Eikö sinun itse tulisi määrittää muiden sijaan, kuka sinä oikein olet ja miltä sinuus näyttää?

Älä uppoudu ulkoisen muokkaamiseen, jotta kaikki näyttäisi olevan hyvin. Näin pakenet sisäistä maailmaasi ja todellista itseäsi. Jos elämäsi on kokonaisvaltaisesti hyvällä mallilla, nukut hyvin, syöt sen mukaan, mitä kehosi tarvitsee, elämäsi ihmissuhteet voivat hyvin, stressitasosi ovat tasapainossa, olet sinut itsesi kanssa ja niin edelleen, ole hyvä ja ota ulkoisen muokkauksen haaste vastaan! Silloin se on oma terveellinen haasteensa tavoittelematta sillä mitään muuta, mitään puuttuvaa tai korjattavaa.

Tällä kaikella haluamme sanoa, että tee itsellesi hyvin äläkä aloita ulkoisen muokkaamista vääristä syistä. Se tie on lyhyt ja onneton. Tee se oikeista syistä ja todellista fyysistä hyvinvointia kunnioittaen. Kun voit fyysisesti hyvin, se myös näyttää siltä, oli sinulla sixpack tai ei. Uskomme, että näin löydät myös parhaimman mahdollisen motivaatiosi harjoitteluun.

Jos edelleen koet epävarmuuden hippuja siitä, löydätkö riittävästi motivaatiota tai epätietoisuutta siitä, ovatko motiivisi harjoitteluun puhtaita, älä ole huolissasi. Kaikkea työtä ei tarvitse tehdä yksin. Tätä varten on ammattilaisia ja he ovat olemassa juuri sinua ja sinun kysymyksiäsi varten. Sinun ei tarvitse kuin ottaa yhteyttä, siitä se lähtee!

Hyvää Joulua toivottaa Suomen Fysiovalmentajien valmennustiimi 🙂